Tyytymättömyys on uuden alku!

 

Tutustu ajatuksella...

MOD_RAXO_RAMP_NOIMAGE

Avun merkitys

 Raittiuteni alkuvaiheissa kaltaisteni seurassa käyntini oli hyvin aktiivista ja tarpeellista. Tähän pakottavaan käyntiin (odotin niitä) oli merkittäviä syitä: Olen alkoholistina tuntenut yksinäisyyden pelkoja erittäin voimakkaana ja ahdistavana tunteena. Mutta poistuessani asioimaan päivittäisiä tarpeita milloin minnekin, oli kuin yksinäisyyden pelon ahdistus seuraisi menen… Lue lisää

Luhistua

Vaipua alas (pohjalle) voisi kutsua biologiselle tasolle: Kaikki tiedämme kohtalon joka on läpikäytävä, kun emme hakeneet apua alkoholiongelmaan, mikä pahinta sitä myös minulle tarjottiin monesta suunnasta. Olin "hullu" sillä… Lue lisää

Juhlien pilaaja....

Olin juomatavoiltani hillitön. Halusin aina juoda lasini tyhjäksi en koskaan pystynyt jättämään siihen tippaakaan. Pelkäsin aina, ettei alkoholi riitä olin missä vain. Join silloinkin, kun sitä ei olisi sopinut tehdä missään… Lue lisää

Tie masennukseen?

Ohimenevä masennus, joka haittaa elämää vain lievästi, on normaali tunne-elämän ilmiö. Minun kohdalla omat henkiset rappiotilat peittyivät rankkaan juomiseen, mutta alkaessani raittiuden aloin tuntemaan ja kokemaan useita… Lue lisää

Tyrannin loppu..

Jos perheeni haluaa vapautta, on heidän ehdottomasti vastustettava tyrannia. Tämä vastustaminen seuraa ennemmin tai myöhemmin. Viimeistään silloin kun lapset ovat kasvaneet isoimmiksi ja vahvemmiksi. Elin lapsuudessa Isäni… Lue lisää

ALKOHOLISTIN TAPAA ELÄÄ JA AJATELLA

 Oletko tyytymätön elämääsi

Monesti uhkailin tehdä itsemurhaa, kauan tämä onnistui, sain rakastamani puolison suunnattomaan hätään, epäilyttävän päämääräni saavuttaen. Vuosien päästä puolisoni asettui tyrannia vastaan, ei auttanut vaikka otin köyden käteeni vahvistaakseni uhkailua itsemurhasta. Hän oli jo oppinut, sanoi tee vain, sittenhän sinustakin päästään. Paljon olen tehnyt raittiuden eteen, nytkin on kauhea kankkunen, tili tyhjä ja naama auki. Vaimo karussa kotonaan, "upeata että on homma hanskassa".  
 kuva Alkoholismi on sana, joka herättää usein häpeällisiä ja sosiaalisesti leimaavia mielikuvia. Todellisuus kuitenkin on, että kyseessä on sairaus, johon voi sairastua riippumatta sukupuolesta, ammattiryhmästä, koulutustasosta, taloudellisesta tuloluokasta, iästä tai vakaumuksesta.

Päihderiippuvuus alkaa vaikuttamaan siihen sairastuneen ihmisen tunnetiloihin ja käyttäytymiseen, moni muuttuu hyvin kriittiseksi ja syyttäväksi läheisiään kohtaa. Syyt juomiselle löytyvät usein perheen jäsenistä, työpaineista tai ikävistä elämän tapahtumista yleensä aina muualta kuin itse ongelmaisesta. Alkoholisti kokee juomisensa myötä ahdistusta, häpeää, syyllisyyttä, pelkoa, katkeruutta, unettomuutta ja uupumusta, kaikkia näitä kokee myös ns. normaali ihminen (alkoholistilla tunnetilat ovat moninkertaisia kokemuksia). Lisäksi alkoholisti kieltää tilansa ja joutuu selittelemään juomistaan.
Seuraukset, joita alkoholismi aiheuttaa ovat erittäin tuskallisia myös läheisille, läheiset on havainnut alkoholistin elämän tilanteen paljon ennen alkoholistia itseään. He kokevat alkoholistin käyttäytymisen pakonomaisena, vastuuntunnottomana ja epärehellisenä sekä kierona. He tietävät ja tuntevat usein, että alkoholisti valehtelee heille. Läheiset kokevat häpeää ja itsekin syyllisyyttä perheen tilanteesta. Alkoholistin juominen alkaa sairauden varhaisessa vaiheessa hallitsemaan heidän elämäänsä.
Alkoholismista voi toipua, ainoa vaihtoehto on raitis, päihteetön elämäntapa. Hyvä uutinen on, että alkoholismi on hoidettavissa oleva sairaus. On tärkeää tunnistaa sopivin hoitomuoto alkoholismin hoidossa, jokainen tekee itse oman valinnan oman avun saannista.

HALUATKO APUA ALKOHOLISMIIN

 Ei kukaan sivullinen voi hyvällä tahdollaankaan auttaa alkoholistia vaikka olisi nähnyt mihin juominen on johtanut. Todellisuudessa hän sivusta on nähnyt tuloksen paljon ennen alkoholistia itse. Näin taudin kulussa surullista onkin, tekijän ollessa sokea missä kulkee, ympäristön nähdessä, sekä myös kokiessa mielettömiä seurauksia.

kuva Tämänkaltaisen kulkemisen lopputulos yleisimmin on kaiken menettäminen, menettämisen seurauksena vasta heräämme havahtumaan missä kuljemme, sekä olemme.

 Näihin menetyksiin voisi luetella paljonkin, mutta omiani olisi perhe, ystävät, omaisuus, työpaikka ym., sekä jonka myöhemmin opin, oman itseni. Useat kaltaiseni on menettänyt vapautensakin erilaisten tapahtumien seurauksena. 

Käy täällä säännöllisesti, sivusto muuttuu kaiken aikaa, muista kuinka "kertaukset ovat opin Äiti"