Mistä saa apua alkoholiongelmaan

Hakukone Alkoholiongelmaan hae esim. tukea raittiuteen tai apua raittiuteen

Mistä saa apua alkoholiongelmaan , itsellesi tai läheisellesi?

Mistä apua alkoholiongelmaan? Usein ihmisille tarjotaan apua vähentämään alkoholinkäyttöä. Alkoholistille tämäkin sopii hyvin, juomista voi ”jatkaa”. Parhaiten ja miellyttävämmin tämä onnistuu osallistumalla vertaistukeen ”kännissä” samalla ryypäten.

 Kaikki kokeneet ”juopot” ymmärtävät, ettei vähentäminen johda oikeaan lopputulokseen. Vähentämisellä pitkitetään alkoholismin vaikutuksia, kaikki ongelmat ja vaikeudet pahenee ja syvenee. Perheet hajoavat vaikka vähennetään, koska sairaus itsessään ei ole poistunut.

 Lopettamalla alkoholin käytön kokonaan on alkoholistille ainoa tapa saada romahtanut elämä takaisin.
Mistä alkoholiongelmaan saa apua, monelle juovalle ei ole käsitystä lainkaan mistä?, pieni osa on tietoinen jostakin avun lähteestä. Internet antaa vertaistukea johon alkoholisti jää koukkuun, onko hyvä vai paha (pitkittää ja pahentaa juomisen seurauksia).

 Ongelmien kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan hakea reilusti apua. Usein avun hakemiseen liittyy avun palvelujen maksullisuus, alkoholistilla ei ole varaa (omasta mielestään) hakeutua avun lähteille. Mutta on erittäin paljon ilmaisia avun lähteitä joihin voi hakeutua.

Apua alkoholismiin saat:

  • Päihdehuoltopalvelujen järjestäminen on kuntien vastuulla, terveyskeskusten ja terveysasemien vastaanotto- ja päivystyspalvelut.
  • Suomen AA:lla on viikottain yli 1200 suomenkielistä AA-kokousta noin 700:ssa eri AA-ryhmässä. Niihin ovat tervetulleita kaikki alkoholistit ja myös ne, jotka epäilevät olevansa alkoholisteja.
  • Apua raitistumisen alkuun ja raittiuden pitämiseen sivustollamme, mutta sinun tulee ensin rekisteröityä sitten kirjaudut sivustolle, tutustu Live Chat huoneisiin

Ystäväiseni kerro sinun oma avun lähteesi minkä katsot auttaneen ja avustaneen raittiuden alkuun:

Vertaistukiryhmiä:

AA– Nimettömät Alkoholistit
Al-Anon – alkoholistien läheisten ryhmiä
ACA – alkoholistien aikuisten lasten ryhmiä
NA – huumeongelmaisten ryhmiä
GA – ongelmapelaajien ryhmiä
Pelirajat'on - ryhmiä pelaajille ja läheisille

Rahapelaamiseen liittyvissä ongelmissa auttaa mm.

Peluuri: auttavan puhelin, ohjattuja ryhmiä verkossa sekä Peli poikki -ohjelma.
Peliklinikka: avohoitoa helsinkiläisille ja vantaalaisille
* Tieto- ja tukipiste Tiltti: ryhmiä, keskustelua ja neuvontaa
* Hoitoa on saatavilla useimmilta A-klinikoilta ja muista päihde- ja mielenterveyspalveluista. Ota yhteyttä ja kysy.

Myös HUS mielenterveystalon palveluhaulla löytyy kattava lista apupaikoista Suomessa: Mielenterveystalo.fi:n palvelu- ja paikkahaku

Useissa kaupungeissa on koottu kaupungin verkkosivuille opas oman alueen päihdehuollon palveluista ja hoitopaikoista. Tässä muutamia:
* EspooHelsinki * VantaaTurku * Tampere * Oulu * Lapin alue