• Kaipaatko

  Kaipaatko "kokenutta" tukea!

  Kaipaatko tukea, annatko tukea? Lue lisää
 • KOTEIHINSA

  KOTEIHINSA "eristäytyneille" kaikenikäisille!

  Kaveri Chat yksityiskeskustelut mahdollisia! Lue lisää
 • 1
 • 2

Mitä täällä on sinulle? 

Olemme luoneet myös kahden keskustelu ryhmän Kaveri chat täällä voitte jatkaa yhdessäoloa ja keskustelua avoimesti myös yksityiskeskustelut mahdollisia, tutustutaan toisiimme ja erilaisiin kohtaloihin liity ryhmään

Haluamme edistää lähimmäisen avun päihteiden käyttäjille, halutessasi apua ja tukea liity ryhmään. Elämän huolien ja murheiden kanssa ei pitäisi jäädä yksin. Tämän ryhmän tarkoituksena on auttaa päihdeongelmaista avun piiriin (avun saantiin). Otamme kaikki lämpimästi mukaan yhteiseen tavoitteeseen, auttamaan päihdeongelmaista raittiuden tielle, avun lähteelle tukien liity ryhmään myös auttajaksi.

Kaikki kirjoitukset ja mahdolliset asiakirjat jotka sisältyvät tähän sivustoon (LiveChat Suomi) ovat vain esitetty tiedoksi muille keskustelijoille. Mikään materiaali ei ole tarkoitettu korvaamaan ammatillista hoitoa tai ottamaan huomioon pätevän psykiatrin tai lääkärin henkilökohtaista apua, sekä lääketieteellistä hoitoa.


- Alkoholismi on etenevä ja paheneva sairaus juomisen jatkuessa, usein alkoholisti menettää kaiken perheensä, työpaikat jopa vapauden myös oman itsensä (elämänsä). Alkoholistin on herättävä todellisuuteen missä alkoholistille selviää sen hetkinen elämän tilanne (kurjuus).

- Kukaan ei voi toipua sairaudesta, ellei tiedä millaista sairautta sairastaa. Täällä alkoholistille toivomme silmien aukaisua havaitsemaan oma voimattomuus hallita juomistaan. Ymmärtää oma tilansa, alkoholismi sairaus mihin on haettava ulkopuolista apua siitä selviytymiseen, sekä elämiseen sairauden kanssa.

- Alkoholisti (juova) elää aina hämärässä ja puutteellisessa todellisuudentajussa ymmärtämättä tilaansa, minulla ei ollut myöskään mitään käsitystä silloisesta juovasta (minä) alkoholista. Tämän vuoksi alkoholisti tarvitsee läheisten määrätietoisia ja toistuvia avunpyyntöjä ottaa apua vastaan alkoholiongelmaan.

Toivottavasti olet jo saanut tai saat täältä motivaation hoitaa alkoholismi sairautta. Käytä mahdollisuuksien mukaan kaikkea tietämystä ja kokemusta sivustolta, että saisit tukea raittiuden tielle emmekä ajautuisi samaan vanhaan takaisin.

 • Muutokseen pyrkiminen
  Alkoholistina olen mieluiten (tietysti) nopeasti oppimisen tiellä, kuin sen todellisen…
 • Uuden tekemistä
  Kaikkeen uuteen tekemiseen oli paneuduttava tarmolla. Uuteen siksi, etten osannut…
 • EHYT ry
  EHYT ry http://www.ehyt.fi/fi/ehyt_ry/tietoa_toiminnasta - vertaistukea ja kohtaamispaikkatoimintaa- Mobiiliapu-hankeessa on kehitetty…
 • Raitistumisen keinoja
  Raitistuminen vaati minulta tekoja Raitistuminen ja sen pitäminen sekä kasvaminen…

Keskustele kahdenkesken turvallisesti

Olemme tehneet Kaveri chat toiminnan Facebook sivustoon, on kaikille turvallinen voi keskustella kahden kesken tai ryhmän sisällä kommentteina. 

Alkoholistin ujous, sekä arkuus estää kanssakäymisen vuorovaikutteisilla tavoilla? Täällä voi keskustella omin sanoin (kirjoittaa) mitään häpeämistä mukana olemisesta ei ole. Olet tärkeä kun osallistut keskusteluihin. 

Otamme mielellämme vastaan palautetta email: palaute(at)alkoholiongelma.com, voit antaa palautetta verkkosivuistamme tai muusta toiminnastamme. Palautteen yhteydessä saatuja tietoja käytetään vain palautteen käsittelyyn tai vastaamiseen.


Alkoholisti vannoo lopettavan juomisensa harva se päivä, alkaen kuitenkin yhä uudestaan vajoten syvempään ahdinkoon. Alkoholisti voi auttaa itseään myöntämällä olevansa alkoholisti, nöyrtyä suuren tuskan alla hyväksymään tosiasian elämässään.

Tutkittu, myös myönnetty kuinka parhaiten toinen ongelmainen ymmärtää ongelmaista parhaiten ja saa ongelmaisen luottamuksen helpommin, luottamus on tärkeintä katkaisemaan matkan alkoholismiin.


 Anna tukesi, auta läheisiäsi tai itseäsi!

Sivustollamme on ainutlaatuinen mahdollisuus monipuoliseen tukeen, mikäli tarvitset henkilökohtaista apua, myös tunnet surua läheisistä ongelman kanssa elämisestä. Voit rekisteröityä ja antaa ystävällesi tai vaikka työnantajana tunnuksesi, että henkilö pääsee omalle sivustolle. Kerro läheisille sivustosta, on mahdollista että henkilö saa täältä kipinän jota tarvitsee raittiuden aikaan saamiseksi.


Kokemuksiemme mukaan RAITTIUS on ainoa vaihtoehto:

Raittius on alkoholistille elintärkeää. Elimistömme on oltava puhtaita epätasapainoon aiheuttavista aineista kuten alkoholista sekä muista riippuvuuksia aiheuttavista aineista.

Alkoholin tai muiden riippuvuutta aiheuttavien aineiden käyttö muuttaa mielialaamme mielialamme huononee jatkuvasti ja koemme yhä vähemmän ja vähemmän tekemiämme toimintoja miellyttävinä. Kuvittelemme hallitsevamme päihdyttävien aineiden käytön, silti tulemme yhä enemmän kykenemättömäksi kontrolloimaan omaa tilaamme (päihtymistä).

Kontrollointikyvyn heikkenemisen seurauksena alamme tuntemaan käytön haittavaikutuksia kehossamme, mielessämme, tunne elämässämme ja sielussamme. Näiden seurauksena syventyy myös masennuksemme.

Alkoholisti kieltää ongelmat kielteinen ajattelu lisääntyy ongelmien ja juomisen jatkuessa. Vain raittius voi auttaa meitä, ensimmäinen asia on ymmärtää olevansa ”sairas” alkoholisti kykenemätön yksin selviämään raittiuden raskaasta tiestä. Raittius luo pohjan uusille ratkaisuille vanhoihin ongelmiin (elämän tapaan).


Ota keskustelut vakavasti!

Yritä siis ottaa asiat vakavasti, myös liittyessäsi ryhmäkeskusteluihin sivustolla erilaisiin asia yhteksiin liittyen.

Koska jokainen mukana oleva sivustossamme koostuu erilaisista yksilöistä ja ihmiset pyrkivät tarttumaan muutamiin suosituimpiin kohteisiinsa, toivottavasti meidän Live Chat on se jonka avulla voit mukavasti ja rennosti olla mukana. 

Tunne rennosta ja asiallisesta keskusteluista ja kommenteista nämä ihmiset antaa sinulle mahdollisuuden saavuttaa keskusteluhuoneen voiman.


On muistutettava vakavasta sanoisinko "harhasta", olemattomasta uskomuksesta. Uskomus koskee kaikkia vakavia tapahtumia, siis huonoja seuraamuksia jotka ei kosketa meitä millään tavalla. Ohitamme ne tiedot tapahtumista olan kohautuksella, sillä nämä ei kosketa nyt eikä uskomuksemme mukaan "koskaan" meitä itseämme....
Olin urheilija henkeen vereen, juomiseni seurauksena päädyin penkkiurheilijaksi..... kaiken menettäneenä

Voit osallistua, kertomalla omia mielipiteitä mistä tahansa (yhteiskunnasta) tai meitä sivustossa koskettavasta "alkoholiongelmasta" lisää oma kommenttisi...