Tutustu artikkeleihin, paremman elämän puolesta!

Tyytymättömyys on uuden alku!

 Onko järkevää altistaa ihmisiä alkoholiriippuvaisiksi (alkoholi kauppaan)? Vain järkevää pääomalle itse kauppiaille ja kaupoille. Ei voi olla syynä muu kuin ääretön ahneus, vaurautta toisten kustannuksella (terveyden). Tv:ssä käytiin keskustelua jossa asiantuntevasti esiintyi nuori tyttö, puolusteli kauppaan lisättävien alkoholijuomien tarvetta. Tyttö ei nähtävästi tiennyt alkoholiongelmaisten kärsimyksistä ja kovasta ahdistuksesta omassa elämässään. Jos tietäisi sen kärsimysten laajuuden, ei luultavasti asettuisi puolustelemaan alkoholin vapauttamista kauppoihin.

Kauan sitten käytiin samoja keskusteluita, kun keskiolut tuotiin kauppojen hyllyille järkiperusteluja ja varoituksen ääniä ei kuunnellut. Syntyi valtavat ongelmat joita maksamme vieläkin (ihmisten kärsimyksillä). Valtavilla terveysongelmilla ja siitä syntyvää aineellista menetystä voi vain arvailla, laajuus on mittavaa.

Muistan naapurin pojan minun ikäisen joka ajautui alkoholismiin kun keskiolut vapautui hänen elämänsä ratkesi alkoi tuhon tie. On käsittämätöntä kuinka voi joku ihminen saada ja joutua vankilaan yhteensä yli kymmenen vuotta vankeutta vain keskikalja varkauksista kaupasta. Tuomari kuvitteli että ”vankeus ja vankila parantaisi alkoholistin”.

Mietteliääksi tekee paljon puhutut suuret rikokset joista on saanut tänäpäivänä samoja vankeusrangaistuksia kuin tämä alkoholisti joka varasti rikkomalla kaupan lasin haki keskikaljakorin ehti juomaan melkein kaksi pulloa kun jo poliisi sai verekseltään kiinni, tuomari laittoi "parantumaan, toipumaan" kaksi vuotta kaksi kuukautta ”vankilaan” vielä enemmän kuin tänä päivänä vakavista rikoksista saadaan.

Keskikaljan vapautus aiheutti niin paljon yhteiskunnassa sekasortoa, poliisissa ja sairaaloissa oli hämmennystä, kukaan ei ollut varautunut niin suureen alkoholikäyttäytymisen muutokseen. Näitä keskikalja alkoholisteja alettiin kohtelemaan ”kovakouraisesti” kun ei muutakaan ymmärretty eikä haluttu tehdä (kaikki muu olisi maksanut suunnattomasti).

Tämä sama kaveri oli erittäin harmiton ”kiltti” ei voinut eikä osannut puolustaa itseään eikä hakeutua ”hoitoon” olihan hän sairas alkoholisti sairastunut alkoholismiin” olisi ollut toivottavaa ja itsestään selvää että yhteiskunta olisi osallistunut sairauden hoitoon muulla tavalla kuin ”vankeudella” myös kohtuuttomilla pituudeltaan.

Kaikki kohtelu tätä kaveria kohtaan oli sen ajan typeryyttä, mikä nytkin meitä kohtaa vapauttamalla alkoholi kauppaan. Kohtelu oli sikamaista, eräs paikallinen viranomainen (poliisi) oli sosiaalilautakunnan jäsen puolueensa valitsema jäsen. Kun tuli kysymys tämän onnettoman ja heikon ihmisen tarvetta yhteiskunnan avustusta ruokaan ja elämiseen sekä asumiseen, tämä poliisi kertoi ettei tämä ”sairas” henkilö tarvitse mitään ”tunnen hyvin hänet”. Ja hakemus hylättiin, seurauksena oli että pieni asunto ”kellarimainen” oikeastaan koppi oli talvella todella kylmä kun ei kaveri saanut edes polttopuita lämmittääkseen asuntoa.

Kuljin usein ohi työmatkani varrella olevan ja asuvan kaverin ohitse. Aloin viemää joskus ruokaa kerrankin menin n.30 astetta pakkasta ovet oli auki pääsin helposti sisään. Kerroin kuule toin sinulle vähän eväitä, hän ei vastannut vaan hengitti raskaasti huuru tuli hengityksen mukana kuten itselläkin kylmyyden takia. Kaveri nukkui monen viltin alla, paksu pipo ja suuret rukkaset käsissä. Mitä helvetin elämää, unohdettu mies keskikaljan takia. Kerroin että olisi kossuakin, no sitten alkoi enemmän tapahtumaan hän pääsi ylös ja söikin tosi vähän. Muistan surullisena hänen kohtaloaan, pian viimeisen tapaamisen jälkeen hän menehtyi erittäin nuorena.

Viekää kaikki kaljat viinat kauppoihin, kantakaa vastuunne auttakaa sairastuttamianne ihmisiä ihmismäisesti.!! Alkoholistin pitää saada "hoitoa", kuinkahan käy sote uudistuksessa. Toivottavasti alkoholismi sairautena on tasavertainen muihin sairauksiin nähden, että saadaan tasavertainen hoito sairauteen nimeltä "alkoholismi".

Olemme matkalla alkoholismiin....kun kauppoihin viedään alkoholijuomat. Kaaosta lisää tieto, että alkoholismista tästä "sairaudesta" ei selvitä yhdellä käynnillä "terveyskeskuksessa" sillä sairaudesta toipuminen vie koko elämän ajan!

Miettikää miten kalliiksi tämä todella yhteiskunnalle tulee puhumattakaan sairastuneille. Sairastunut sairastuttaa ympäristön perheet, työpaikat ym. yhteisöt.