Tutustu artikkeleihin, paremman elämän puolesta!

Tyytymättömyys on uuden alku!

Ylimielisyyden kylvöä

 Olen ollut niitä ihmisiä, joka olen sairaudessani etsinyt tietoisesti muista ihmisistä heidän omaavia vikoja, tietysti oman näkemykseni perusteella. Kun keskustelin jonkun ihmisen kanssa, ei mennyt aikaakaan kun huomasin inhoavani tätä. Jostain käsittämättömästä syystä kärsivällisyyteni ja suvaitsevaisuuteni vain loppui, enkä sietänyt häntä, en pitänyt myös hänen keskustelelu tavastaan ja aiheesta. Aloin tarkkaavaiseksi hänen kohdallaan löytääkseni lisää vikoja hänestä. Tätä myöten aloin jopa tuntemaan vihan tunteitakin häntä kohtaan. Sain vaivoin karistettua nämä tuskaiset ajatukset ja tunteet. Halveksuntani lisääntyi häntä kohtaan käsittämättömästä syystä, syystä jota en ymmärrä täysin vieläkään.

 Ehkä tärkein syy on ollut omassa suvaitsevaisuudessani, sillä en ole koskaan voinut avautua ihmisille jotka ovat olleet minua viisaampia ja lukeneempia, sekä omanneet suuremman tiedon pohjan. Lisäksi olin kateellinen heitä kohtaan mitä he sitten edustivat. Alkaessani lisäämään kärsivällisyyttä ja ymmärtämään erilaisuuden rikkauden aloin kohtaamaan näitä ihmisiä avoimemmin keskusteluissamme.

Minun on tärkeätä muistaa toisesta ihmisestä. Vaikka hän ei mielestäni tiedä paljoa en saa pilkata ja nauraa hänelle edes omissa ajatuksissa, sillä hän kuitenkin tietää asioita mistä minä en tiedä mitään.