Alkohoholismi ennenaikainen kuolema

 Alkoholi voi vaikuttaa elimistöön niin monella eri tavalla, että tutkijoilla on vaikea määrittää, mitä seurauksia on runsaalla juomisella. Runsas juominen liittyy ennenaikaisiin kuolemiin. Kuitenkaan, se ei ole pelkästään yksin suurempi riski yleisempiin vakaviin terveysongelmiin kuten sydänkohtaus, sydämen vajaatoiminta, diabetes, keuhkosairaus tai aivohalvaus. Krooninen alkoholinkäyttö aiheuttaa monia ongelmia, jotka voivat lisätä riskiä kuolemaan:

  • Ihmiset, jotka juovat säännöllisesti on korkeampi riski kuolla väkivallan seurauksena saamiinsa vammoihin.
  • Alkoholi yliannostus voi johtaa kuolemaan. Tämä on erityisen vaarallisia nuorille, jotka ehkä haluavat kokea alkoholin vaikutuksen heidän ystävien seurassa, mutta eivät ole vielä tiedostanut eikä osannut arvioida alkoholin vaikutuksia elimistöön. Kuitenkaan alkoholin yliannostus runsaan alkoholin käytön seurauksena ei yksistään aiheuta vakavia terveydellisiä haittoja (kuolema), mutta pidemmällä ajalla aiheutuu verenkiertoon jatkuva infuusio alkoholista.
  • Pitkällä aikavälillä (tapauskohtainen) on mahdollista tulla ns. juoppohulluksi. Juoppohulluus esiintyy noin 5% alkoholisteista. Se sisältää asteittain vakavia vieroitusoireita ja mielentilan muutoksia. Joissakin tapauksissa se voi olla hengenvaarallinen.
  • Usein, runsas alkoholin käyttö aiheuttaa elimistölle monilla alueilla terveydelle vaaralliset olosuhteet (maksavaurioita, haimatulehdus, anemia, verenvuoto maha-suolikanavan, hermovaurio, ja erektiohäiriöt).
  • Alkoholin väärinkäyttäjät, jotka tarvitsevat leikkausta on suuremmat riskit leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin, kuten infektiot, verenvuotoon, riittämättömään sydämen ja keuhkojen toimintaan, ja ongelmiin haavan paranemiseen. Alkoholin vieroitusoireet leikkaushoidon jälkeen voivat aiheuttaa stressiä potilaaseen ja estää lepäämistä sekä paranemista.