Alkoholiongelmaisen työsuhteen päättäminen on ongelmaista
Suomessa joka kolmas työssäkäyvä on alkoholin riskikäyttäjä. Ei siis ihme, että krapulapäivät ovat yksi työelämän isoista ongelmista. Moni pomo haluaisi antaa juopolle kenkää, helpoin tapa päästä "ongelmasta".
Alkoholisti (juova) elää aina hämärässä ja puutteellisessa todellisuudentajussa ymmärtämättä tilaansa, useimmilla kertomansa mukaan ei ollut myöskään mitään käsitystä silloisesta juovasta (minä) alkoholista. Tämän vuoksi alkoholisti tarvitsee läheisten, työnantajien, työkavereiden määrätietoisia ja toistuvia avunpyyntöjä ottaa apua vastaan alkoholiongelmaan.
Yleensä työnantaja toimii siinä vaiheessa, kun työntekijällä on poissaoloja töistä juomisen takia, hengitys haisee viinalta tai työntekijä on tullut humalassa töihin. Silloin ongelma on jo pitkällä. "Helpointa olisi puuttua suurkulutukseen ennen tällaisia näkyviä ongelmia.
Työkaverit suojelevat usein alkoholin suurkuluttajaa, vaikka he näkisivät, että tämän työkyky on heikentynyt. Työkaverien puuttumisesta olisi kuitenkin apua. Kynnys puhua juomisesta työnantajan tai työterveyslääkärin kanssa on korkea jopa mahdotonta. Alkoholistin avautuminen "rehellisesti" on erittäin epätodennäköistä. Alkoholisti ei avaudu työnantajalle, perheenjäsenille, ei myöskään ystävälle. Helpoin tapa on lähestyä samassa tilnteessa olevaa, siis kaltaisten kanssa, kuten sivustollamme toteutuu.
Kirjauduttuasi (rekisteröidy ensin) pääset tutustumaan ja käyttämään useita mielenkiintoisia ja tärkeitä palveluita. Kun olet rekisteröitynyt kirjaudu sivustoon nähdäksesi kaikkien palveluiden esittelyä, sekä käyttöä.
Oltava vähintään 12 merkkiä sisältäen vähintään 1 numeroa, sisältäen vähintään 1 symbolia ,sisältäen vähintään 1 isoa kirjainta ja sisältäen vähintään 1 pienen kirjaimen